Familjeföretaget från Helsingborg

1973 bygger bröderna Leif och Rolf Abdon en av världens första helautomatiska kvarnar på den skånska slätten, utanför hemstaden Helsingborg.

Mjölet säljs först till industrier och bagerier, men snart expanderar verksamheten även till dagligvaruhandeln.

Under en resa i Schweiz 1978 föds tanken på en svensk müsli. På de schweiziska hotellen serveras müsli till frukost och bröderna Abdon ser möjligheten att introducera müsliblandningar även i Sverige. Året efter lanseras Sunt & Gott, den första svenska müslin. Sunt & Gott blir en omedelbar succé och är fortfarande en av de mest sålda müslin i Sverige.

1983 börjar Finax utveckla och sälja glutenfria produkter. Här påbörjas det arbete som längre fram resulterar i att glutenfria produkter går från att vara ett smalt, medicinskt profilerat sortiment på apotek till ett brett sortiment i livsmedelsbutiker.

”Vi tillverkar bara produkter vi vill ge till våra egna barn”.